Vasteleky-Einbeck Péter

A kutya-kiképzéssel 1973-ban ismerkedtem meg, amikor is egy barátommal közösen felkészítettük német juhászkutyáját rendőrségi átvételre. Hamarosan saját német juhászkutyára is szert tettem, amellyel "kijártam" az iskolát, a kutyakiképzés minden szintjét megismertem, a legmagasabb képzettségi fokra készítettem fel Zorrót, aki megalapozta elhatározásomat: Kutya-kiépzéssel akarok foglalkozni, méghozzá hivatásból!


Az 1970-es évek második felében indult meg hazánkban az államilag támogatott vakvezető-kutya kiképzés, amelyhez 1977-ben volt szerencsém csatlakozni főállású kiképzőként. Az öröm azonban rövid lélegzetűnek bizonyult, mert 79-ben az alig 2 éves iskolát bezárták, dolgozóit - köztük engem is - elbocsátották. A rendőrségen folytattam "kutyás" pályafutásomat, ahol először nyomozókutya-vezető majd országos szakmai instruktor lettem.
1985-ben visszatértem a vakvezető kutyákhoz. 1990-ig kiképzőként, azóta iskolavezetőként igyekszem azon, hogy minél több látását vesztett embernek biztosítsak "látótársat" és ezzel önállóbb, független életet, lehetőséget egy magasabb szintű életminőség elérésére.
1993-ban megalapítottam a "Bogáncs Kutyatanodát", ahol hétvégenként tanítom a gazdikat "kutyául érteni", elsősorban azzal a céllal, hogy kedvencük igazi családtaggá váljék és a vele való együttélés minél több örömet jelentsen mindkettejük számára.
Az eltelt több mint 30 esztendő alatt fél ezret meghaladó számú kutya sorsát igyekeztem egy képzett gazda mellett révbe terelni, hogy a szó legjobb értelmében "kutyául érezhessék magukat"

Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik szenvedélyesen szeretik hivatásukat, szakértelmükkel, tudásukkal segíteni képesek azoknak, akik arra a legjobban rászorultak.

 

Nyíriné Kovács Mária

Nyíriné Kovács Mária vagyok, 1992-ben felvételt nyertem az MVGYOSZ Vakvezető-kutyakiképző iskolájába. 5 év alatt számos vakvezető-kutya kiképzése fűződik a nevemhez.
2009. januárjától a Somlai Angyalka Alapítványnál vakvezető-kutyakiképzőként dolgozom. Részt veszek az Alapítvány Kölyöknevelési és Utógondozási programjának munkálataiban is. Munkámat szakértelemmel és empatikus képességgel, a látássérültek életminőségének javításáért végzem.

 

Brindza Pálné Gombos Erika Mária

Brindza Pálné Gombos Erika Mária vagyok. Fiatal korom óta foglakozom kutyakiképzéssel IPO I -es vizsgát tettem Rocky nevű német dog kan kutyámmal. 2008 szeptemberétől dolgozom az Alapítványnál. Az Alapítvány adminisztrációját, minőségbiztosítási rendszerét valamint a vakvezető- kutyák kiképzésben és az ellátásukban is segédkezem. Nagyon szeretem a munkámat, és próbálom segíteni azokat a sérült embereket, akiknek szükségük van látó társra.